Άμα θέλεις πάρε. Άμα έχεις δώσε.

Όσοι από εσάς μας έχετε επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στην σοφίτα του ΠουΚουΒου….
Εκτός από τους 2 πανέμορφους αργαλειους που μας διδασκουν μια ξεχασμένη παραδοσιακή τέχνη, έχουν αρχίσει να καταφτάνουν αρκετά ρούχα κάθε είδους που ακόμα δεν έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους σε αυτόν το κόσμο όπου δεν είναι άλλος από το να “ζεστάνουν” όσους τα έχουν ανάγκη …

Ακολουθείς το κείμενο για το άνοιγμα του “χαριστικου- ανταλλακτικου παζαριού”

Ανταλλακτικό – χαριστικό παζάρι στη Σοφίτα του ΠΚΒ.

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της κάλυψης των υλικών αναγκών μας, σκεφτήκαμε να στήσουμε όλοι από κοινού ένα παζάρι σε διαθέσιμο χώρο του καφενείου. Όποι@ λοιπόν χρειάζεται οτιδήποτε διατίθεται σε αυτό, θα είναι σε θέση να το πάρει, είτε αφήνοντας ο/η ίδι@ με τη σειρά του/της ότι δεν χρειάζεται είτε όχι.
Το παζάρι δεν έχει να κάνει με οποιαδήποτε μορφή φιλανθρωπίας ή ελεημοσύνης αλλά στηρίζεται στην ταξική αλληλεγγύη και στη διατήρηση της αξιοπρέπειάς, μακριά από την υπερκαταναλωτική μανία και τις ψεύτικες υλικές ανάγκες, για τις οποίες βομβαρδιζόμαστε καθημερινά.
Η ίδεα του ανταλλακτικού ρουχισμού παρέχει περιβαλλοντικό όφελος, μια και ξανα-χρησιμοποιούνται ρούχα που έχουν ήδη παραχθεί και δεν απαιτείται η επιπλέον κατανάλωση ενέργειας και φυσικών πόρων για παραγωγή νέων.
Το παζάρι θα είναι ανοικτό τις ώρες λειτουργίας του καφενείου (Τρίτη-Σάββατο, έως κλείσιμο). Εκεί μπορούμε να αφήσουμε οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε (ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ), τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, πλυμένα και καθαρά.
Ερχόμαστε πιο κοντά σε έναν αντικαταναλωτικό-αλληλέγγυο-οικολογικό τρόπο κάλυψης των αναγκών μας.